شهریور ۲۹

ارتباط رنگ‌ها با غذا خوردن | تغذیه سالم

رابطه رنگا با غذا خوردن

رنگا روی کارکرد بدن ما تأثیرگذار هستن، به طور مثال بعضی از رنگا باعث بالا رفتن فشارخون افراد می شن و ایجاد هیجان می کنن و بر عکس یه سریای دیگه از رنگا باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می شن.

می دونین که رنگا می تونن اثر زیادی روی اشتها و اخلاق ما داشته باشن؟ بله رنگا روی کارکرد بدن ما هم تأثیرگذار هستن، به طور مثال بعضی از رنگا باعث بالا رفتن فشارخون افراد می شن و ایجاد هیجان می کنن و بر عکس یه سریای دیگه از رنگا باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می شن. 

علاوه بر این، استفاده درست از رنگا در بسته بندی مواد غذایی می تونه باعث کمک به فروش اجناس غذایی شه، چون افراد، هنگام خرید مواد غذایی بسیار تحت اثر رنگ به کاررفته در روی بسته بندی قرار می گیرن.

 

 

رنگا و وزن افراد

حتی واسه کودکانی که کم اشتها هستن شما می تونین با استفاده درست از رنگا و قرار دادن غذای اونا در ظرفایی که دارای رنگای گرم هستن، اشتهای اونا رو تحریک کنین. هم اینکه در آدمایی که اضافه وزن دارن، با به کار گیری رنگای سرد در محیط غذاخوری و یا به کار گیری بشقابایی به رنگ آبی می تونین اشتهای اونا رو کم کنین.

 

رنگا و اشتها 

رنگای گرم مانند نارنجی، زرد و قرمز رنگای تحریک کننده اشتها هستن و معمولاً در رستورانا از این رنگا استفاده می شه، ولی به کار گیری این رنگا در خونه مناسب نیس، مخصوصاً واسه آدمایی که اضافه وزن دارن، چون موجب خوردن بیشتر و تحریک اشتها و اضافه وزن می شه، ولی به کار گیری رنگ قرمز و زرد در کنار هم تاثیرپذیری بسیار زیادی در تحریک کردن اشتهای افراد داره.

رنگ آبی به خاطر این که مواد غذایی موقع فاسدشدن رنگ آبی به خود می گیرن، واسه عموم افراد رنگ اشتهاآوری نیست

هم اینکه در رستورانا نور به کاررفته هم خیلی مهمه و به خاطر همین در بیشتر رستورانا از لامپای فلورسنت که ترکیب دو رنگ با هم باشه، استفاده می شه که لامپا رنگ نارنجی از خود پخش می کنن. رنگای نارنجی و قرمز و زرد بیشتر واسه فست فودها مناسب هستن نه واسه رستورانا، چون این رنگا مشتریان رو هم زود از محیط خسته می کنن. به خاطر همین در رستورانا از رنگایی استفاده می شه که در افراد احساس آرامش بوجود میاره تا آدما به مدت طولانی تری در محیط رستوران بمونن و دسر و… سفارش بدن. از دیگر رنگای تحریک کننده اشتها میشه رنگ فیروزه ای رو نام برد که این رنگ واسه آدمایی که میل به غذا خوردن در اونا کم باشه مناسب بوده و هم اینکه می تونین از این رنگ در دیواره ها و یا ظروف رستورانا استفاده کنین.

 

قهوه ای 

رنگ قهوه ای هم از جمله رنگ هاییه که کم کننده اشتها هستش و واسه افراد یادآور غذای سوخته و یا خیلی پخته شده. پس رنگ مناسبی واسه استفاده در رستورانا و یا غذاخوری نیس. در تحقیقات گذشته به این نتیجه رسیدن که اگه ظرف غذا با محتویات داخل اونم رنگ باشه، باعث می شه که فرد غذای بیشتری میل کنه، ولی اگه رنگ بشقاب مخالف با رنگ غذای فرد باشه، فرد غذای کمتری میل می کنه.

سبز 

رنگ سبز هم جزء رنگ هاییه که واسه ما یادآور طبیعت هستش و به رنگ آروم بخش هم معروفه و معمولاً رنگیه که افراد هنگام دیدن اون در رستوران به یاد سبزیجات سبز رنگ و یا غذاهای سالم و کم کالری می افتن. این رنگ از جمله رنگای سرد بوده و اشتها رو هم تا حدودی کم می کنه. به کار گیری این رنگ همراه با یه رنگ گرم مانند نارنجی و یا قرمز می تونه واسه اتاق ناهارخوری مناسب باشه، نه به کار گیری اون به تنهایی. به کار گیری رنگ سبز و آبی واسه آشپزخانه و اتاق ناهارخوری مناسبه. هم اینکه به کار گیری این رنگ در ظروف غذاخوری بسیار مناسب هستش، چون این رنگا تحریک کننده اشتها نیستن.

 

قرمز 

رنگ قرمز رنگ پر انرژی و اشتهاآور هستش. هم اینکه این رنگ باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشارخون در افراد جور واجور می شه و اشتهای شما رو هم بسیار تحریک می کنه. پس این رنگ، رنگ خیلی خوبیه که در رستورانا استفاده می شه. هم اینکه رنگ قرمز واسه محیط کار و یا اتاق خواب رنگ مناسبی نیست، چون این رنگ به مدت طولانی خسته کننده بوده و در افراد ایجاد اضطراب می کنه.

شرکت کنندگان گزارش کردن که مزه شکلات داغ در فنجونای وانیلی و نارنجی رنگ خوشمزه تره

خاکستری

خاکستری و یا طوسی از رنگ هاییه که موجب کاهش اشتها می شه و واسه آدمایی که تمایل دارن اشتهایشان کمتر شه و یا وزنشون کاهش پیدا کنه، مناسبه، ولی به کار گیری این رنگ در محیطی که افراد میخوان غذا بخورن مانند اتاق غذاخوری بسیار ناجور هستش. هم اینکه به کار گیری رنگ خاکستری در رستورانا اصلاً مناسب نیست، چون اصلاً رنگ تحریک کننده اشتها نبوده و مشتریان رو جذب نمی کنه.

 

آبی 

رنگ آبی هم به رنگ آروم بخش معروف هستش و به کار گیری این رنگ (مخصوصاً کمرنگ اون) واسه اتاق خواب مناسب بوده، ولی این رنگ هم کم کننده اشتها هستش و به کار گیری اون در رستورانا مناسب نیست (مخصوصاً به کار گیری نور آبی در محیط رستوران)، چون نور آبی محیط رو واسه مشتریان خسته کننده می کنه. رنگ آبی به خاطر این که مواد غذایی موقع فاسدشدن رنگ آبی به خود می گیرن، واسه عموم افراد رنگ اشتهاآوری نیست.

 

شکلات داغ در فنجون نارنجی خوشمزه تره!

یافته های مطالعه جدید محققان اروپایی نشون میده که رنگ لوازم میز و سفره، بر درک ما از مزه غذا اثر میذاره. در آزمایش گذشته مشخص شد که نوشیدن هات چاکلت در لیوان وانیلی رنگ بسیار خوشایندتره.

اگه شکلات داغ (هات چاکلت) خود رو به جای یه لیوان سفید ساده یا قرمز تیره، تو یه لیوان وانیلی خوش رنگ بخورین؛ مزه و بوی اون مطبوع تر به نظر می رسه. نتیجه این مطالعه که به وسیله محققان اروپایی انجام شده، در ادامه یافته های مجموعه رو به رشد مطالعاتیه که ادعا می کنن ظروفی که غذای ما در اونا سرو می شن، می تونن تأثیری باورنکردنی و خیره کننده بر درکی که حواس ما از غذا دارن داشته باشه.

به گزارش پاپ ساینس، در مطالعه ای که شاید آسونترین آزمایش داوطلبانه ای باشه که تا کنون انجام شده، از ۵۷ نفر خواسته شد تا شکلات داغی رو که در چهار نوع فنجون جور واجور سرو شده بود بنوشن. همه این فنجونا پلاستیکی و با اندازه برابر بودن، اما درون اونا به رنگ سفید، قرمز، وانیلی و نارنجی بود. شرکت کنندگان گزارش کردن که مزه شکلات داغ در فنجونای وانیلی و نارنجی رنگ خوشمزه تره.

رنگای فنجونا نه از نظر فیزیکی و نه از نظر شیمیایی هیچ فرقی با هم نداشتن؛ اما به گفته بتینا پیکوئراس فیزمن، محقق دانشگاه پلی فوت وفن والنسینای اسپانیا، ً مغز نوشندگان این طور برداشت می کنه که اونا با هم فرق دارن. این مطالعه هم اینکه خواننده رو به نتیجه های یکسانی برگشت میده؛ یافتهایی مانند اینکه بسته بندی زردرنگ طعم لیمو رو بهتر می کنه و یا نوشیدنیای آبی رنگ ً بهتر از نوشیدنیای قرمزرنگ تشنگی رو فرومی نشانند.

این اطلاعات واسه سرآشپزها و فعالان صنعت بسته بندی مواد غذایی خیلی خوبه، چون که نشون میده چگونگی ارائه اجناس واقعاً مهمه. هم اینکه این یافته ها امتیازات علمی زیادی داره، خصوصاً واسه محققانی که روی درک حسی و ترکیب حواس، مطالعه می کنن.

 فرآوری: مریم مرادیان نیری


منابع:

دنیای تغذیه – موژان زرگرزاده، کارشناس تغذیه

خبرآنلاین

 

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه
  • رابطه خوردن ماهی با بزرگ شدن مغز جنین


Copyright 2019. All rights reserved.

Posted شهریور ۲۹, ۱۳۹۸ by ماه نشان in category "سلامتی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *