شهریور ۲۹

ارتباط سکته قلبی با ماه رمضان | تغذیه سالم

مجله سیب سبز: این روزا انگار رژیم غذایی بیشتر از هر چیز دیگری بر سلامت افراد تاثیر داره. اندازه تاثیر مصرف قند و گوشت بر عضوی حیاتی مانند قلب این روزا موضوع بحث محققانه. نتیجه آخرین تحقیقات در این مورد رو بخونین:

رابطه سکته قلبی و ماه رمضان

بعضی از مبتلایان به مشکلای قلبی وقتی که بدون مشورت دکتر خود مبادرت به روزه داری غیراصولی می کنن، احتمال سکته قلبی بعد از زمان افطار رو زیاد می کنن. هرگونه تغییر در  حجم غذا مخصوصا مسئله کم آبی و به هم ریختن تعادل آب و الکترولیتا در بدن بیماران قلبی به خصوص که این چند سال ماه رمضان مصادف با تابستانه، می تونه سلامت قلب اونا رو به خطر بندازه. هرچند که آمار سکته قلبی بعد از افطار خیلی زیاد نیس اما نشون دهنده اهمیت توجه بیماران قلبی به تغذیه در این ماهه. این بیماران بعد از افطار معمولا به دلیل غذا خوردن و فشاری که به قلب وارد می شه، دچار تپش قلب می شن. اگه افطار و شام با هم مصرف شه پر شدن یهویی حجم معده ای که ساعتای طولانی خالی مونده فشار زیادی رو به قلب تحمیل می کنه و اگه فرد سابقه مریضی قلبی داشته باشه، قلب در خونرسانی دچار مشکل می شه و سکته قلبی اتفاق می افته.

پیشنهاد می شه وعده افطار و شام در این افراد با فاصله باشه و با غذاهای سبک مانند چند لقمه نون و پنیر و چای افطار کنن. نکته مهم دیگه اینه که بیماران قلبی به دلیل روزه داری مجوزی واسه مصرف نمک در این ایام ندارن و نباید رژیم غذایی خود رو به هم بزنن.

 شکر اضافه به قلب آسیب می زنه

یه ملکول کوچیک گلوکز ۶ فسفات می تونه موجب استرس قلب شده و پروتئین عضله قلب رو عوض کنه و باعث کارکرد ضعیف قلب و مشکل قلبی شه.  گلوکز ۶ فسفات از خوردن زیادتر از اندازه قند در بدن تجمع می یابد. پزشکان می تونن از بتابلاکرها و مهارکنندهای ACE واسه کاهش استرس قلب استفاده کنن که اجازه میده قلب ضربان بهتری داشته باشه. وقتی که عضله قلب به دلیل فشارخون بالا یا دیگه مریضیا تحت استرس باشه و بعد گلوکز زیادی مصرف شه، موجب  آسیب به قلب می شه. راپامایسین، دارویی که واسه ایمنی استفاده می شه و متفورمین، داروی دیابت، پیام رسانی گلوکز ۶ فسفات رو دچار مشکل می کنن و باعث تقویت نیروی قلبی می شن.

در خوردن ماهی میونه روی رو رعایت کنین

خوردن متعادل ماهی می تونه خطر دچار شدن به مریضی فیبریلاسیون دهلیزی رو
کم کنه.  آدمایی که ۲وعده در هفته ماهی می خورن خطر دچار شدن به این مریضی
رو ۱۳ درصد کاهش میدن. محققان دانماریی به این نتیجه رسیدن بین مصرف اجناس
دریایی، اسیدهای چرب اشباع نشده و خطر دچار شدن به فیبریلاسیون دهلیزی رابطه
هست. براساس این تحقیقات مشخص شده آدمایی که در رژیم غذایی خود بسیار
کم یا زیادتر از اندازه ماهی مصرف کردن از این مریضی نجات نیافته ان.
فیبریلاسیون دهلیزی یا آریتمی قلبی به ریتم عجیب قلب می گن. در
حالت طبیعی ریتم قلب به صورت سینوسیه که پس از انتقال به گروه دهلیزی-
بطنی در بطنا منتشر می شه پس اول دهلیزها و بعد بطنا منقبض
می شن. چیزی که مهم به نظر می رسه اینه که تغییرات رژیمی در پیشگیری از
فیبریلاسیون دهلیزی موثره.

مراقب رژیم غذایی ۳ سالگی تون باشین

چیزی که در ۳ سالگی می خورید نشون میده که در خطر مریضی قلبی در آینده هستین یا نه! تحقیقات نشون میده اثرات رژیم غذایی ناسالم از همون سنین پایین با نشونه هایی مانند اندازه کلسترول در سنین بین ۳ تا ۵ سالگی  خود رو نشون میده. این نشون میده مداخلات واسه حفظ سلامت می تونه از سنین بسیار پایین تر شروع شه. طی مطالعه از هزار و ۷۶ کودک پیش دبستانی رابطه بین عادات غذایی و سطح HDL بررسی شد. این بررسیا رابطه معناداری بین رفتارای تغذیه ای و خطر مریضیای قلبی در سنین پایین نشون داد. این بررسی، تحقیقات قبلی مبنی بر بهتر شدن رفتارای تغذیه ای در دوران کودکی رو ثابت می کنه.

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه
  • رابطه نور خورشید با سکته مغزی


Copyright 2019. All rights reserved.

Posted شهریور ۲۹, ۱۳۹۸ by ماه نشان in category "سلامتی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *